Zebravinken Event 2020

LET OP: AFGELAST in verband met het Coronavirus!
Dit even zal naar verwachting in 2021 weer plaats vinden.

Op zaterdag 5 september 2020 is alweer de 8e editie van het Zebravinken Event in Leeuwarden. De jaarlijkse evenement (gratis toegang) wordt georganiseerd door NZC Friesland. Tijdens dit Zebravinken Event kunt u naast andere zebravinken liefhebbers ontmoeten, uiteraard ook genieten van een grote zebravinken show, een grote verkoopklasse, loterij, veiling, lezing, en nog veel meer! Nijhof Diervoeding is tevens aanwezig met de verkoop van diverse vogelmaterialen en is de hoofdsponsor van dit evenement. Uiteraard is er ook catering aanwezig voor de nodige hapjes en drankjes gedurende deze dag!

Zebravinken Tentoonstelling

Aan deze show kunt u deelnemen met u eigen gekweekte zebravinken. Alles gebeurd op één dag, dus u hoeft niet meerdere keren op en neer te rijden en de vogels zijn dezelfde dag weer thuis. De opening is om 9:30 ’s ochtends. Tijdens het keuren van de zebravinken, kunt u actief meekijken met de keurmeesters, deze dag is dus ook erg leerzaam! Er zijn diverse prijzen te winnen, waaronder de mooiste vogel van de show.

ZebravinkenMutaties.nl

Wij zijn zelf ook aanwezig dit evenement! Wij hebben een hotel in de buurt geboekt voor het weekend en zijn de gehele dag aanwezig met onze stand. Niet alleen kunt u bij ons terecht voor de met de hand geschilderde zebravinken beeldjes, maar ook voor diverse andere zebravinken producten voor in huis. Wist u dat u vooraf beeldjes kan reserveren in de kleurslag naar uw keuze? Alles wordt met de hand gemaakt en vrijwel elke kleur is op aanvraag mogelijk! Wees er wel op tijd bij, want het kost een hoop tijd en werk om te maken. Daarnaast kunt u bij ons terecht met vragen, wij helpen u graag!

Lezing 12:30 tot 13:30

Naast onze stand, geven wij ook een lezing over het klimaat: (UV) Verlichting en Luchtvochtigheid! Deze lezing zal plaats vinden van 12:30 tot 13:30 tijdens het Event. Leer alles over UV-Verlichting: Wat zien vogels nou echt? En wat is de juiste verlichting? En wat is het effect van (UV-)Verlichting? Wat voor effect heeft de luchtvochtigheid? Voor, tijdens en na de kweek? Kortom, wat is het effect van het klimaat op onze vogels? Veel informatie zal nieuw zijn voor de meeste mensen. De lezing wordt voorzien van ondersteunende beelden en wetenschappelijke onderzoeken.

Inschrijving Zebravinken Event

Wilt u meer informatie over deze dag, of wilt u misschien al vogels inschrijven? Dit is al mogelijk, de website en inschrijvingen voor dit evenement op 5 september 2020 zijn al open! zebravinkenevent.nl Tevens vind u nog meer informatie over deze dag op de website van het Zebravinken Event!

Het programma:

  • 08:00 – 09:30 Inbreng wedstrijd- en verkoopvogels.
  • 09:30 – Aanvang keuringen
  • 12:30 – 13:30 Lezing door Jesse van Es – Klimaat: (UV) Verlichting en Luchtvochtigheid.
  • 13:30 – Bekendmaking winnaars + opening Show
  • 15:30 – Einde Zebravinken Event 2020

Het Zebravinken Event 2020 vindt plaats in de Scantrihal in Leeuwarden, Orionweg 10 met postcode 8938 AW. Hieronder kunt u uw route plannen en de locatie in Google Maps inzien: