Hoeveel zebravinken bij elkaar?

Hoeveel zebravinken mogen er nou bij elkaar in een kooi? Natuurlijk is de grote van de kooi ook zeer belangrijk voordat je kan bepalen hoeveel zebravinken er bij elkaar in de kooi mogen. Echter als de kooi groot genoeg is, dan kan je het beste 3 of meer koppels zebravinken bij elkaar houden. Is de kooi niet groot genoeg voor meerdere koppels? Hou het dan bij 1 koppel zebravinken in een kooi!

Nooit 2 koppels zebravinken samen in een kooi!

Er is echter wel één vaste regel, doe nooit 2 koppels zebravinken samen in een kooi. Het gaat meestal fout als je 2 koppels bij elkaar in 1 kooi doet, de zebravinken gaan ruzie maken met elkaar. De 2 koppels zebravinken kunnen elkaar verjagen, aanvallen of achterna zitten. Soms gaat het wel weken, maanden of jaren goed, maar uiteindelijk gaan 2 koppels zebravinken toch met elkaar vechten. Als ze gaan broeden worden zebravinken ook feller en is de kans op ruzie nog groter.
Natuurlijk zijn er uitzonderingen op deze regel en gebeurd dit lang niet altijd, maar je kan beter voorkomen dan genezen! Mocht je bijvoorbeeld een enorm verblijf hebben, zoals bijvoorbeeld een grote volière, dan is de kans op ruzie natuurlijk een stuk kleiner!

Hoeveel koppels zebravinken kunnen er dan samen in een kooi?

Als je meerdere koppels zebravinken gaat houden, dien je altijd minimaal 3 koppels zebravinken bij elkaar te houden. Wanneer er namelijk 3 koppels zebravinken samen in 1 kooi gehouden worden, heb je minder kans op ruzies. Mochten er 2 koppels ruzie zoeken, dan zorgt in de meeste gevallen het 3e koppel dat de rust weer terug keert. Vanaf 3 of meer koppels maakt het eigenlijk niet meer uit hoeveel koppels je bij elkaar doet, zolang het verblijf maar groot genoeg is.

Hoe groot moet een kooi zijn voor 3 koppels zebravinken?

Als je van plan bent meerdere koppels zebravinken bij elkaar te houden, dan moeten ze wel voldoende ruimte krijgen om te vliegen. Daarnaast moeten ze ook een beetje een eigen plekje kunnen hebben. Een kooi van 120x50x50 is wel de minimale maat van 3 koppels, maar bij voorkeur een stuk groter. Je moet er ook rekening mee houden dat je kans op jongen hebt, dus daar moet je ruimte ook groot genoeg voor zijn. Een bredere kooi is altijd beter dan een hoge.

Voor meer informatie over de ideale kooi en locatie voor een koppel zebravinken, kijk dan bij huisvesting. Hier kunt u alles vinden over het houden van zebravinken in huis. Een artikel over het houden van zebravinken in een volière volgt nog!