Plaatselijke Vogelvereniging

Lid worden van de plaatselijke vogelvereniging is mijn allereerste advies voor beginnende vogelkwekers. Er zijn heel erg veel voordelen als u lid wordt van de plaatselijke vogelvereniging. In Nederland zijn er honderden vogelverenigingen, zo is er altijd wel minimaal één bij u in de buurt.

Een plaatselijke vogelvereniging biedt onderdak voor alle vogelkwekers. Dus niet alleen zebravinken, maar allerlei soorten tropische vogels, kanaries, Europese Cultuurvogels en Kromsnavels zoals parkieten en papegaaien. U kunt veel informatie opdoen via een vereniging en van de andere leden. U komt makkelijker in contact met vogelkwekers bij u in de buurt, en u kunt ook makkelijker aan (goede) vogels komen.

Wat doet een plaatselijke vogelvereniging?

De activiteiten verschillen uiteraard per vereniging, maar meestal heeft elke vereniging jaarlijkse meerdere vogelbeurzen, informatieavonden, ledenvergaderingen, een maand of kwartaalblad en één keer per jaar een Vogelshow. Ook kunt u ringen bestellen voor uw vogels via uw plaatselijke ringencommissaris.

Sommige verenigingen organiseren ook nog andere activiteiten. Zoals bijvoorbeeld rondleidingen bij andere kwekers, dagjes uit naar bijvoorbeeld Avifauna of andere parken, jonge vogeldagen (leren van een keurmeester), en nog veel meer! Bijna altijd bent u ook als niet-lid welkom bij shows, beurzen en andere evenementen van plaatselijke verenigingen. Ga een keer langs om eens te kijken of het u ook bevalt 😉

Alle plaatselijke vogelverenigingen in Nederland zijn aangesloten bij de NBvV. De voordelen van het lid zijn van de NBvV leest u hier.

Welke vereniging ligt bij u in de buurt?

Via de website van de NBvV kunt u zoeken op postcode naar alle vogelverenigingen bij u in de buurt: Zoeken naar plaatselijke vogelverenigingen op postcode. Wat houdt u nog tegen om lid te worden van uw plaatselijke vereniging?

Lid worden van meerdere vogelverenigingen is ook mogelijk, zo kunt u meedoen aan nog meer activiteiten op het gebied bij vogels in uw omgeving. En ontvangt u uiteraard nog meer informatieve (maand of kwartaal) bladen aan huis. Zelf ben ik jarenlang lid geweest van 2 verenigingen. Evenementen worden meestal bij plaatselijke verenigingen onderling afgestemd zodat ze elkaar niet in de weg zitten.