NBvV – Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers

De Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV) is de bond waar alle vogelkwekers in Nederland bij aangesloten zijn. Het maakt niet uit of je nou zebravinken, tropische vogels, kwartels, kanaries, Europese cultuurvogels, parkieten of papegaaien kweekt, iedereen is lid van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.

Maandblad NBvV

Wanneer u lid bent van de NBvV ontvangt u elke maand het maandblad “Onze Vogels”, deze staat boordevol informatie op het gebied van onze vogelhobby. De meeste vogelkwekers kijken er altijd weer naar uit, het goed gevulde maandblad “Onze Vogels” wordt geleverd in A4 formaat en uiteraard in kleur met veel foto’s. Naast informatie over verschillende vogelsoorten, kweekverslagen, etc. Zijn er ook allerlei andere stukjes te lezen zoals: “Bij de kweker thuis” en “Volière van de Maand”.

Nederlandse Kampioenschappen

De NBvV organiseert ook jaarlijks de Nederlandse Kampioenschappen voor vogels. Deze worden vanaf 2018 gehouden in de IJsselhallen in Zwolle. Ieder jaar zijn hier meer dan 10.000 vogels te bewonderen in allerlei soorten en kleuren. De Nederlandse Kampioenschappen van de NBvV worden altijd in januari gehouden. Iedereen die lid is van de NBvV mag hieraan mee doen.

Tevens is er ook een grote verkoopklasse aanwezig met duizenden vogels, hier is ook altijd een grote (Europese) belangstelling voor. Wees er dus snel bij en kom naar de opening als je graag de eerste keus wilt hebben. De meeste vogels worden namelijk in de eerste paar uur verkocht.

Wereldkampioenschappen

In januari 2019 zijn de Wereldkampioenschappen “COM Mondial 2019” op Nederlandse bodem in Zwolle, in handen van de NBvV. Dus wij als Nederlanders hebben een groot voordeel, lekker dichtbij in ons eigen land. Afgelopen jaar in januari 2018 waren de Wereldkampioenschappen “Com Mondial 2018” in Italië, daar is Nederland op de 5e plek in het landenklassement geëindigd, best goed dus!

Vogelringen van de NBvV

Alle vaste voetringen met de code NB worden geproduceerd door de NBvV, om deze te kunnen bestellen dien je lid te zijn. Wanneer je lid wordt krijg je een eigen ringnummer. Ringen kunnen besteld worden bij de ringencommissaris van uw plaatselijke vogelvereniging.

Lid worden van de NBvV

U kunt lid worden van de NBvV door lid te worden via uw plaatselijke vogelvereniging. Op deze manier komt u ook makkelijker in contact met collega kwekers en vogel evenementen bij u in de buurt. Alle voordelen van een plaatselijke vogelvereniging leest u hier. Direct lid worden? Klik hier om te zoeken op postcode naar uw dichtstbijzijnde vogelvereniging.

NBvV en ANBvV

Vroeger waren er nog 2 bonden in Nederland, de NBvV en de ANBvV (Algemene Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers). Deze twee bonden zijn in 2017 gefuseerd tot één grote bond, de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers, de NBvV.