NZC – Nederlandse Zebravinken Club

De Nederlandse Zebravinken Club (NZC) is een speciaalclub voor zebravinken liefhebbers. De NZC is aangesloten bij de NBvV. Kweek jij voornamelijk of alleen maar zebravinken? Dan is de Nederlandse Zebravinken Club echt wat voor jou! Hier ontmoet je alléén maar zebravinken liefhebbers en alles staat in het teken van zebravinken.

Clubblad NZC – Het Zebrapad

De Nederlandse Zebravinken Club brengt 6 keer per jaar het clubblad “Zeprapad” uit. Als zebravinken kweker kijk je hier echt naar uit! Je wordt direct vrolijk als je het Zebrapad op je deurmat ziet liggen! Boordevol zebravinken informatie en kleurenfoto’s. Er wordt altijd een kleurencombinatie in detail besproken, daarnaast zijn er artikelen zoals “Bij de kweker thuis”. Tevens kan je alle zebravinken ontwikkelingen en evenementen volgen.

 

Nederlandse Kampioenschappen NZC

Één keer per jaar zijn de Nederlandse Kampioenschappen van de Nederlandse Zebravinken Club. Hier zijn ieder jaar meer dan 2.000 zebravinken in de showklasse te vinden, daarnaast ook nog honderden zebravinken in de verkoopklasse. De Nederlandse kampioenschappen vinden sinds 2017 plaats in Beusichem. Meer informatie over de NZC Show 2019 vindt u hier.

Zebravinkendag

Ieder jaar wordt er op een zondag in januari de Zebravinkendag gehouden. Deze dag zijn er honderden zebravinken te koop. Als u lid bent mag u ook zelf zebravinken verkopen op deze dag. Daarnaast zijn er meerdere lezingen op het gebied van zebravinken verspreid over de hele dag. Een echte ontmoetingsplaats voor zebravinken kwekers en liefhebbers! In januari 2019 was de Zebravinkendag voor het 5e jaar op rij georganiseerd, er waren 550 zebravinken van kwekers aanwezig in de verkoop. De Zebravinken dag is te volgen op Facebook.

NZC lid worden

Via de website van de NZC kunt u lid worden. U krijgt dan 6x per jaar het clubblad de Zebrapad, tevens kunt u meedoen aan alle activiteiten en evenementen, zowel op provinciaal als landelijk niveau. Als zebravinken kweker is de Nederlandse Zebravinken Club een onuitputtelijke bron van informatie voor u! Bent u een zebravinken kweker en bent u nog geen lid? Klik dan snel hier.