ZooEasy Online

Voor een goede administratie van zebravinken kan je bijna niet zonder ZooEasy, een zeer handig administratie systeem waarin alles bij te houden is. ZooEasy kent een stand-alone en een online versie, via de Online versie kan je overal met internet inloggen (mobiel, desktop, tablet, laptop, etc). Daarnaast zijn er veel extra functionaliteiten en kan je zelf ook allerlei extra opties toevoegen. Dit artikel gaat verder over de ZooEasy Online versie. Hieronder vindt u meer informatie en uitleg over het programma ZooEasy Online.

Zoals je hierboven kan zien kan je enorm veel gegevens per vogel invoeren, daarnaast kan je zelf nog extra opties toevoegen, of verwijderen. Er zijn maar enkele verplichte velden in ZooEasy (met het rode sterretje) verder ben je helemaal vrij om zelf te kiezen wat je wel of niet wilt bijhouden. Echter hoe meer je bijhoud, hoe beter en makkelijker dit ook voor jezelf is.

ZooEasy Online

Hieronder staan 2 foto’s van het totaal overzicht. Je kan zelf indelen hoe je jouw overzicht eruit wilt laten zien, en welke kolommen (gegevens) je wilt laten tonen in jou overzicht. Elke kweker heeft dus zijn eigen voorkeuren en opbouw van het systeem, hieronder mijn overzicht, welke erg naar mijn wens is. Ik kan alle vogels zeer gemakkelijk opzoeken en direct belangrijke gegevens inzien.

Een voorbeeld overzicht van mijn eigen administratie.

Zoals je hierboven kon zien kan je in ZooEasy ook meerdere diersoorten invoeren, je kan de administratie van de verschillende diersoorten dus ook scheiden en bijhouden. In mijn geval staan er zebravinken van mijzelf, en forpussen van mijn vriendin in verwerkt.

Wanneer je een vogel hebt toegevoegd aan het ZooEasy bestand en de basisgegevens zoals de ouders ingevoerd hebt, kan je daarna automatisch diverse gegevens inzien. Zoals hierboven kan je bijvoorbeeld kijken hoeveel nakomelingen een vogel heeft gehad, of zelfs hoeveel kleinkinderen.

Stamboom in ZooEasy

Wanneer de basisgegevens zijn ingevuld kan je ook zeer makkelijk stambomen inzien en eventueel ook uitprinten. Hieronder een voorbeeld van een stamboom van een zebravink in ZooEasy Online. Je kan zelf instellen hoever terug je de stamboom in wilt zien. Zodra je enkele jaren je administratie in ZooEasy bijhoudt dan zul je zien dat je een erg mooie en overzichtelijke database voor jezelf opbouwt.

Wat is er nog meer mogelijk binnen ZooEasy?

Naast de voorbeelden in bovenstaande teksten en foto’s kan je nog véél meer administratie bijhouden binnen ZooEasy Online. Het zijn er eigenlijk teveel om op te noemen, maar hieronder enkele belangrijke punten:
– Gespeelde Tentoonstellingen en Prijzen.
– Keurbriefjes tot in detail bijhouden.
– Kweekkoppels en hun Resultaten.
– Contactgegevens van Kwekers.
– Vererving en split kenmerken.
Alle voordelen zijn hier terug te vinden: ZooEasy Voordelen.

Daarnaast kan je in ZooEasy Online alles zelf helemaal instellen tot in detail, zodat het naar jou wens is. Hieronder een voorbeeld van mijn instellingen in ZooEasy Online voor de vogels:

Ik hoop dat ik het een en ander duidelijk heb kunnen uitleggen zodat je zelf kunt besluiten of dit het juiste systeem voor jezelf is. Je kan eerst beginnen met een 30 dagen GRATIS versie, tot 25 vogels. Leer eerst werken met het programma en oefen een beetje, het begin is even lastig en wennen! Je zult ook nog een hoop dingen moeten leren en instellen, maar dit komt vanzelf. Wanneer het bevalt en je er echt mee aan de slag wilt, betaal je voor de Online versie van ZooEasy een klein bedrag per maand (je kan ook per jaar betalen), maar dit is het meer dan waard. Een goede basis en administratie verdient zichzelf heel snel terug. Als zebravinken kweker heb je genoeg aan een “Single User” account, hier zit géén limiet aan het aantal dieren wat je toe kunt voegen. Bekijk hier de tarieven van ZooEasy Online.