Vogelclubs

Als je met zebravinken gaat kweken, is een vogelclub een echte aanrader, eigenlijk kan je gewoon niet zonder. Er zijn diverse vogelclubs, zowel plaatselijk, provinciaal en op landelijk niveau. Bij vogelclubs kan je kennis opdoen, contacten leggen, ringen bestellen, shows spelen, vogels verkopen en kopen, lezingen volgen en nog veel meer! Als zebravinken kweker kan je het beste lid zijn van ten minste 3 clubs.

Plaatselijke vereniging

Mijn advies is, sluit je in ieder geval aan bij je plaatselijke vogelclub. Bij je plaatselijke vogelvereniging kan je altijd terecht en kom je collega vogelkwekers tegen die vlakbij wonen. Dit is ook de plaats waar je jou vogelringen kan bestellen via de ringencommissaris.

Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers

Daarnaast wordt je automatisch lid van de NBvV, de Nederlanse Bond van Vogelliefhebbers. Hier zijn namelijk alle vogelverenigingen bij aangesloten en dit is de plaats waar je ringen vandaan komen. Tevens krijg je elke maand het maandblad “Onze Vogels”. Van de NBvV is vrijwel elke vogelkweker in Nederland lid, het heeft eigenlijk alleen maar voordelen.

Nederlandse Zebravinken Club

Als laatste kan de NZC, de Nederlandse Zebravinken Club, echt niet ontbreken in het lijstje! Hier komen alle zebravinken kwekers bij elkaar. Naast de landelijke activiteiten zijn er ook provinciale activiteiten, iedere provincie heeft zijn eigen activiteiten. Alles bij de NZC gaat alleen maar over zebravinken, dus alleen maar mensen met dezelfde interesses!