Zebravinken Boek

De NZC heeft meerdere zebravinken boeken uitgebracht. Het meest recente zebravinken boek is “De Zebravink” uit 2009. De boeken van de Nederlandse Zebravinken Club gaan een stuk dieper in op de zebravink en zijn mutaties, veel verder dan de basis informatie boekjes voor zebravinken.

Er worden bijna 200 kleurslagen beschreven in het zebravinkenboek en bevat 380 kleurenfoto’s. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de erfelijkheidsleer, maar ook huisvesting, verzorging en tentoonstelling van zebravinken. Het boek is geschreven door een redactie van 5 bekende zebravinken kwekers van de Nederlandse Zebravinken Club.

Het zebravinkenboek mag dan ook niet missen uit uw collectie! Het is een prachtig boek met veel informatie en foto’s. Het zebravinkenboek is dan ook bij vrijwel elke zebravinken kweker in de boekenkast terug te vinden.

Ook eerdere boeken zijn de moeite meer dan waard, zoals bijvoorbeeld het Zebravinkenboek uit 1994. Al deze boeken zijn te koop bij de Nederlandse Zebravinken Club.