Geelsnavel Pastel Bleekrug Blackface Grijs

Uniek, de Geelsnavel Pastel Bleekrug Blackface Grijs. Het is een combinatie van 4 mutaties, waarvan 2 dominante (Pastel en Blackface), 1 geslachtsgebonden (Bleekrug) en 1 autosomaal recessieve vererving (Geelsnavel). Waarschijnlijk heeft u deze zebravinken combinatie nog nooit eerder gezien, tenzij u mijn vogel gezien heeft op de NZC Show Utrecht in 2017. Of natuurlijk via mijn Facebook pagina.

Geelsnavel Pastel Bleekrug Blackface Grijs

Deze combinatie zult u niet ergens op papier vinden. Hij staat ook nog niet in de zebravinken boeken of in de standaard eisen. Maar toch is deze combinatie makkelijk te verwoorden. Eigenlijk is het gewoon een Pastel Bleekrug Blackface grijs met een okergele snavel! Dus je kan de standaardeisen van de Pastel Bleekrug Blackface grijze zebravink bekijken en deze combineren met de Geelsnavel eisen.

Toevalstreffer!

Om eerlijk te zijn, het was een toevalstreffer, waar ik extréém veel geluk mee had. Ik had een man en een pop uit 2 totaal verschillende lijnen op elkaar gezet, met als doel Pastel Bleekrug Blackface. De ouders waren geen ideale partners, maar ik had geen andere keuze, ik kon nergens goede blackface bleekrug poppen vinden!

Zodoende had ik een Pastel Bleekrug (split Masker) grijze man (uit mijn Pastel Bleekrug lijn) aan een Zwartwang Bleekrug Blackface grijze pop gekoppeld (uit mijn Zwartwang Bleekrug Blackface lijn). Hieruit kwamen 4 jongen, waarvan 3 normale bleekrug grijze jongen (split Zwartwang), en de 4e was een vreemdeling… Na een paar maanden onzekerheid, kwam hij door de rui heen, een Geelsnavel Pastel Bleekrug Blackface Grijze man!

Er was geen andere optie mogelijk, schijnbaar zat er geelsnavel 3 a 4 generaties lang verborgen in beide lijnen, want ik had nog nooit een geelsnavel in mijn hokken gehad! Hoe groot was nou de kans op dit jonge mannetje? De kans was maar 1 op 32! Dus met maar 4 jongen van de ouders mag ik echt van geluk spreken met deze uitkomst.

Helaas is deze man inmiddels overleden, hij lag ineens dood op zijn 2 eerste jongen. De moeder heeft de jongen alleen groot gekregen. Hieruit kwam weer 1 normale Bleekrug (split Zwartwang en Geelsnavel), maar ook weer één nieuw wondertje! Een nieuwe onverwachte toevalstreffer, een Pastel Zwartwang Blackface Bleekrug grijze man split Geelsnavel. (kans 1 op 16!)

Durf jij de uitdaging aan? En heb je een (paar) jaar geduld? Zo kan het!

De beste kans om deze combinatie te kweken is om zebravinken te zoeken die hierbij in de buurt komen, je zult namelijk géén vogels vinden in deze combinatie! De grootste kans is zoeken naar een Geelsnavel Bleekrug en een pastel Bleekrug Blackface. Bij voorkeur 2 van deze koppels opstellen, maar ook met 1 koppel kan je er al komen. Met een beetje geluk (kans 1 op 4) kweek je een Pastel Bleekrug Blackface Grijs split Geelsnavel (man of pop).

Deze Pastel Bleekrug Blackface grijs split Geelsnavel paar je vervolgens een jaar later aan een Geelsnavel Bleekrug. Daarna is de kans op een Geelsnavel Pastel Bleekrug Blackface grijze zebravink 1 op 8. De kans op een mannetje is dus maar 1 op 16! Durf jij deze uitdaging aan!?

Meer informatie? Bekijk ook: Pastel Bleekrug Blackface Grijs.

© Jesse van Es – www.ZebravinkenMutaties.nl
@ Facebook: facebook.com/zebravinkenmutaties