Blackface Bleekrug Grijs

De blackface bleekrug grijs is een zebravink met een heel mooi contrast. Deze combinatie bestaat uit de dominante blackface mutatie en de geslachtsgebonden bleekrug mutatie. Om mannen en poppen in deze kleurslag te kweken, dienen beide ouders bleekrug (of man split) te zijn. Één van de twee ouders dient ook blackface te zijn. De bleekrug zorgt voor een lichtere vogel, vooral in het rugdek. In combinatie met de blackface, de zwarte buik en teugelzone, zorgt deze combinatie voor een mooi contrast.

Blackface Bleekrug Grijs Man

De man is deze kleurslag is zeker niet een van de makkelijkste om hoog mee te scoren. De Blackface en bleekrug mutatie werken elkaar namelijk tegen, vooral bij de man. De bleekrug mutatie heeft normaal gesproken een witte buik, de blackface een zwarte. Zoals je waarschijnlijk al aan ziet komen, gaan deze twee mutaties niet heel makkelijk samen. Er dient echt geselecteerd te worden op een diep zwarte egale buikkleur en teugelzone. Meestal is de buikkleur donkergrijs en niet zo zwart (en egaal) als de borstband. Dat is een kleurfout en hier kan je punten op verliezen. Tevens loopt het zwart vaak minder ver uit, tot aan de staart is erg lastig bij deze combinatie. Let vooral op de diepte van het zwart, hier scoor je meer punten mee ook al loopt deze niet heel ver uit.

Daarnaast dient er natuurlijk ook nog op de bleekrug punten gelet te worden. De blackface bleekrug grijs dient ook een zo donker mogelijke flank en wangkleur te hebben. Daarnaast dient er een ook lichter rugdek te zijn en een duidelijke kop/nekscheiding. Echter wanneer je deze gewenste eigenschappen in één vogel weet te krijgen, dan heb je echt een plaatje met een zeer mooi contrast!

Blackface Bleekrug Grijs Pop

De pop in deze kleurslag is wat makkelijker om te kweken en voldoet wat sneller aan de standaardeisen. Uiteraard dient er een duidelijke kop/nekscheiding aanwezig te zijn. Echter doordat de bleekrug lichter van kleur is, wordt de blackface eigenschap ook minder duidelijk bij de blackface bleekrug zebravink pop. De lichtgrijze teugelzone en de uitvloeiing van het lichtgrijs op de buik zijn dus wat lastiger herkenbaar dan bij de gewone grijze blackface pop. Voor meer uitleg over de kenmerken, neem even een kijkje op de Blackface Zebravink pagina.