Zebravinken Beeldjes

Het begon als een idee voor mezelf, zebravinken beeldjes in allerlei kleurslagen. Ik hou van mooie en leuke verzamel objecten, van alles met zebravinken erop, van kleding tot posters, boeken, mokken en onderzetters. Helaas waren mooie beeldjes van zebravinken nergens verkrijgbaar, of niet in de gewenste kwaliteit, dus zijn we zelf aan de slag gegaan. Mijn vriendin komt uit een familie van schilders, welke generaties lang terug gaat tot in 1868, toen de eerste schilder uit de familie werd geboren. Na het plaatsen van enkele foto’s van hand geschilderde zebravinken beeldjes in de zomer van 2019, stroomde de reacties en aanvragen binnen.

In eerste instantie waren deze beeldjes nooit voor de verkoop bedoeld, maar voor mijn eigen collectie. Echter was er zoveel belangstelling dat er ook beeldjes speciaal voor andere zebravinken liefhebbers werden geschilderd, de wachtrij was in de eerste week al gauw opgelopen tot 2 maanden en er werden toen tijdelijk ook geen nieuwe aanvragen meer aangenomen. Het schilderen van één beeldje kost namelijk al gauw 3 uur tijd, exclusief wachttijd (drogen), want het gaat in meer dan 10 trajectlagen. Daarnaast blijf het natuurlijk een hobby, dus er is ook niet altijd tijd voor!

Inmiddels zijn er al zebravinken beeldjes door heel Europa (en verder) verhuist, van Nederland, België, Engeland en Frankrijk tot aan Bahrein in het Midden-Oosten. De beeldjes kunnen in allerlei kleurslagen gemaakt worden, maar zijn wel beperkt tot enkel zebravinken. Je moet namelijk een vogel door en door kennen (kleurslagen, mutaties en standaardeisen) om er echt een mooi resultaat van te maken. Daarnaast zijn de beeldjes alléén op te halen tijdens landelijke evenementen, en worden ze vanwege de breekbaarheid niet per post verzonden.

Heeft u interesse in een of meerdere zebravinken beeldjes in de kleurslag naar uw keuze? U kunt contact opnemen via Facebook. Houdt rekening met een lange wachttijd, vooral tijdens het tentoonstellingsseizoen, aangezien er ook zebravinken beeldjes voor (zebravinken) shows in binnen en buitenland gemaakt worden.

Prijzen per hand geschilderd zebravinken beeldje, via reservering, kleurslag naar keuze:

  • 30,- per stuk (mannen).
  • 50,- per koppel (in dezelfde kleurslag).
  • 25,- voor shows (TT’s) en zebravinken evenementen, in overleg.
  • Speciale Nr. 1, 2 en 3 prijzen in Goud, Zilver en Brons alléén voor shows.

Het blijft een hobby én handwerk, welke maar door één persoon gedaan kan worden. Er is dus geen massa productie en bij lange wachttijden worden er géén nieuwe reserveringen aangenomen. Bij interesse kunt u contact opnemen met Jesse van Es.